Originale og Traditionelle Materialer
FORSIDE OM OS KONTAKT

Indtast dit søgeord herunder for
at finde en specifik vare. Du kan
også søge på varenummer.

SKJUL MENU

Originale og Traditionelle Materialer

Flere fordele ved originale og traditionelle materialer

Originale og traditionelle materialer kan ofte være den bedste løsning, når du arbejder med istandsættelse og bygningsbevaring af gamle huse. I flere af artiklerne her på siden kan du blive klogere på nogle af årsagerne til hvorfor. For nemheds skyld får du også her et kort overblik over fordelene ved originale og traditionelle materialer.

De originale og traditionelle materialer har bevist deres holdbarhed

Måske har du oplevet, hvordan vinduerne i dit gamle hus ser nedslidte og ødelagte ud. Det er imidlertid slet ikke sikkert, at træet er ødelagt, selvom malingen skaller og vinduet ser herrens ud. I nogle af artiklerne på denne side kan du læse, hvordan du selv ganske let kan undersøge, om træet i dine vinduer stadig er godt. Og er det det, er du muligvis den heldige ejer af vinduer, der på trods af måske mere end 100 år på bagen med den rette behandling kan holde mange år fremover uden at blive ødelagt. De originale og traditionelle materialer har nemlig ofte allerede bevist deres værd – og har de holdt 100 år eller mere, er chancerne gode for, at de holder 100 år endnu.

Istandsættelse af de originale og traditionelle materialer er ofte den billigste løsning

Det kan virke som både den letteste og billigste løsning at smutte ned i det nærmeste byggemarked og købe for eksempel nye vinduer eller døre, når de gamle trænger til en kærlig hånd. På sigt er det imidlertid ofte ikke den bedste løsning – og heller ikke den billigste. Før 1960 var der en tendens til, at man byggede af kvalitetsmaterialer, og mange af de originale og traditionelle materialer holder stadig den dag i dag. Derfor kan det ofte bedre betale sig rent økonomisk at tage sig kærligt af sine gamle materialer end at gå ud og investere i nyt med en meget kortere levetid.

Mindre vedligehold med originale og traditionelle materialer

Når du først har fået godt styr på, hvordan du behandler dine materialer ordentligt, vil du ofte opleve, at de traditionelle og originale materialer kræver mindre vedligeholdelse end nyere materiale. Det hænger sammen med, at de gamle materialer er lavet til at holde mange år, og at man derfor gennem tiden har udviklet effektive metoder, der gør det muligt at passe på for eksempel sine gamle vinduer gennem mange, mange år.

Bevar æstetikken og husets særegne udtryk

De originale og traditionelle materialer, som indgår i dit hus, spiller en helt central rolle for husets sjæl og æstetiske udtryk. Derfor skal du være opmærksom på, at husets særegenhed kan lide et knæk, når du udskifter de gamle materialer med nye, som ikke nødvendigvis passer ind i husets oprindelige stil. En forringelse af husets stil og æstetik kan dels have betydning for husets salgsværdi, men også for husets mulighed for at blive erklæret fredet eller bevaringsværdigt. Det kræver nemlig, at der ikke er foretaget væsentlige arkitektoniske ændringer på huset som for eksempel udskiftning af gamle vinduer eller tag.

Så tænk dig om en ekstra gang, inden du kører husets originale og traditionelle materialer på lossepladsen. De gode gamle materialer er nemlig ofte både det enkleste, smukkeste og billigste valg.