FORSIDE OM OS KONTAKT

Indtast dit søgeord herunder for
at finde en specifik vare. Du kan
også søge på varenummer.

SKJUL MENU

Fra faldefærdig rønne til smuk svane

En ældgammel herregård genopstår. Fra udtjent ruin til et levende bevis på en smuk historisk bygning fyldt med moderne teknologi og funktion.

Når vi påstår, at vi har prøvet det meste på vores egen krop og derfor forstår både passionen, praktikken og problemstillingerne, så er det ikke helt forkert. Vi har nemlig brugt de sidste 3 år på at restaurere en faldefærdig rønne til en smuk svane, der nu fremstår både funktionel og attraktiv i et moderne perspektiv. Her er nogle af arkitekternes hovedpunkter i restaureringsprojektet.

  • Iagttagelser i bindingsværks udformning placerer bygningen i det sene 1600-tal. Den har oprindeligt ligget solitært hvad også kan dokumenteres på gamle matrikelkort.
  • En naturlig opgradering af bygningen til moderne krav og komfort uden at bygningens originale dimensioner blev forvrængede.
  • Bygningens interiør står nymalet med klar reference til 1700-tallets farvespekter.
  • Små men funktionenelle badeværelser har en detaljering hvor gulve og vægfliser har en materialemæssig stoflighed, der er hentet fra historiske forlæg.
  • Idealet og/eller restaureringsholdningen blev at genskabe herregårdens væsentlige bygningsdetaljer med historisk genbrug.
  • Genskabelsen af ildstederne medførte den naturlige genetablering af bygningens plandisposition.

Arkitekt: Jørgen Overbys Tegnestue A/S, Gram

Se billeder, læs hele historien og de spændende løsningerne her. Åben PDF

Blev du inspireret - så kontakt os gerne og høre mere om løsningerne.