FORSIDE OM OS KONTAKT

Indtast dit søgeord herunder for
at finde en specifik vare. Du kan
også søge på varenummer.

SKJUL MENU

Makeover til "Tårnuret"

En historie fra dagligdagen på Hverringe

 

”Tårnuret” – well, i daglig tale tårnuret, for det sidder jo i virkeligheden ikke i et tårn. Det sidder på frontispicen og udgør sammen med de øvrige elementer så som det let fremskudte bygningsparti, det fint udskårne våbenskjold over døren, den dobbelte svungne granitrappe med støbejerns-gelænderet flankeret af to gårdlygter en væsentlig del af det imposante indgangsparti på Hverringe hovedbygning

Og tåruret altså, med sin vigtige placering, trænger til en renovering.

Urskiven er taget ned og leveret til malerværkstedet, hvor den får nyt bladguld og opfrisket den sorte og blå linoliemaling.

Bladguld, købes som navnet tilsiger i blade/ark af 80 x 80 mm. Vi har brugt en type der kaldes Rosenobel doppeltguld 23,75 karat, også kaldet tårnguld. Den høje karat er nødvendig hvis det skal bruges udendørs. Vi har brugt transfer guld, dvs. guld som er lagt på små stykker silkepapir; det er lettere at arbejde med. Først lægges et lag guldgrund en slags lim, på præcis de steder hvor bladguldet skal fæste. Vi har brugt en Fransk guldgrund lavet på linoliebasis, 12 timers. Dvs. at man kan begynde at forgylde 12 timer efter man har lagt sin guldgrund. I praksis må man dog ofte vente lidt længere tid da guldgrunden skal være næsten tør, ellers drukner guldet som betyder at den synker en anelse ned i guldgrunden og mister glans. Bladguldet klippes til i stykker med lidt overstørrelse og lægges på. Pensles/børstes for at trykke det let fast til guldgrunden og her efter trække silkepapiret af. Det overskydende guld pensles/børstes væk. (Se den lille film nedenfor) Som afsluttende finish børstes med en egernhårspensel og guldet poleres med vat.

Den blå farve på urskiven skal illudere himmel og maleren har i bestræbelserne på at finde den helt rigtige blå ”leget” med blandinger af de smukke blå pigmenter. Det endte med en blanding af primært kobolt blå lysnet og korrigert med andre pigmenter.

Inden længe er urskiven på plads igen.

 

 

 

 

   
         
   
         
​​      

 

 

Find det produkt du skal bruge

Kontakt

Lær os at kende

Kan vi hjælpe dig?

Partnere

Hverringe Centrum for Restaurering
Hverringevej 185
DK-5300 Kerteminde
Tlf. +45 6332 3131
kontakt@hverringe.dk
CVR-nr. 32672124

Om os
Presse
Jobs
Persondatapolitik
Cookies

Besøg os / Find vej
Handelsbetingelser
Levering og forsendelse
Returnering af varer
Nyheder

Realdania
Fremtidens Herregård
Kerteminde LAG
Syddansk Væksthus
EU

Besøg Hverringe Gods

 

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev:

 

Nænsom bygningsbevaring
Istandsættelse af gamle huse
Bevaring og vedligeholdelse af gamle huse
Originale og Traditionelle Materialer
Restaurering og Bygningsbevaring
Gamle håndværksmetoder
Gamle traditionelle håndværksmetoder
Gamle vinduer og døre